Jag växte upp i Umeå, men är numera bosatt i Prästmon (eller Aspby för att vara exakt) utanför Kramfors. Här bor jag med mina två katter i ett litet hus en kilometer från skolan där jag undervisar i skrivande, Hola folkhögskola.

Genom åren har jag pendlat mellan olika kreativiteter, som alla finns kvar hos mig i olika grad. Allra störst plats har skrivandet och litteraturen fått, med både kreativa skrivkurser och Litteraturvetenskap i grunden, och flera år av både egna skrivarcirklar och kvällskurser via främst ABF där jag lärt ut skrivande, medan jag utbildade mig till skrivpedagog och alltså numera driver skrivarlinjen Litterärt skrivande på Hola.

I mitt egna skrivande har jag främst rört mig i de poetiska träskmarkerna, och mitt intresse för skrivandets element har skapat ett poetistiskt drag som följer mig även då jag skriver längre prosa. Det vill säga: jag rör mig ofta mot skrivandets varför och skrivandet som struktur i en metalitteratur och en poetik – skrivande om skrivande. Poetistiskt är tydligen ett påhittat ord, jag ville beskriva min dragning åt att skriva poetik i ett verb – sådant gillar jag också, att hitta på nya ord. Varför inte? Språket är vårt verktyg, och vår leklåda.

De andra kreativiteterna är foto (helst analogt, älskar att vara i mörkrummet, älskar att inte veta hur bilderna blivit förrän de långsamt tonar fram i det röda ljuset) och sömnad. Under flera år drev jag Ninda, ett designmärke för främst väskor och sedan även kläder, som hade sin början i ett konstkollektiv tillsammans med vänner i Göteborg, där jag också bott i många år.

Här på hemsidan har jag nu försökt sammanfoga alla mina delar. Den personliga skrivbloggen med fotografier: Det subjektivas poetik, får nu samsas med bokbloggen Widdings bibliotek, som legat i träda några år till förmån för instagram, där jag lägger upp boktips och bilder från mitt läsande och boksamlande. Den kommer att finnas kvar, men min tanke är att börja skriva några längre inlägg om böcker som särskilt berört mig, som publiceras här på hemsidan. Inläggen från Det subjektivas poetik och Widdings bibliotek, samt även inlägg från min skrivundervisning, samsas alltså i samma flöde. Vill man särskilja inläggen går det utmärkt att välja den kategori man är intresserad av.

Det subjektivas poetik finns också på instagram, där jag lägger upp bilder och ibland skriver lite längre texter, liksom jag alltså fortfarande kommer att lägga ut bilder och korta texter om mitt dagliga läsande, litterära evenemang och annat bokrelaterat på instagram under mitt eget namn.

Vill man veta mer om just skrivpedagogiken och de tjänster jag erbjuder och om skrivarlinjen Litterärt skrivande, så finns länkar i menyn.